Jääkarhunpentu nauttii lumesta

April 12, 2017

Ranuan eläinpuiston jääkarhupentua ei viivästynyt kevään tulo haittaa. Päinvastoin, se näyttää nauttivan edellispäivänä sataneesta lisälumesta! Kohta viiden kuukauden ikäinen pentu puuhailee paljon itsekseen, mutta Venus-emo pitää sitä koko ajan tarkasti silmällä.

Post to Twitter Post to Facebook


Ranuan eläinpuiston Jemma-karhun k...

March 21, 2017

Lähes viiden kuukauden talvilevon jälkeen Ranuan eläinpuiston Jemma-karhulla riitti virtaa telmiä hangella, painia hirvennahkakäärön kanssa ja kaivella lumen alta edellissyksyisiä aarteita. Jemman Malla-emo otti sen sijaan omasssa aitauksessaan rauhallisemmin ja käväisi hakemassa hangelta oman hirvennahkansa ja vetäytyi takaisin pesän suojiin siitä nauttimaan.

Post to Twitter Post to Facebook


Ranuan eläinpuiston jääkarhunpen...

January 20, 2017

Marraskuun 25. pvä oli kaupallisesti musta perjantai, mutta Ranuan eläinpuiston väelle se oli valkoisen yllätyksen perjantai, sillä jääkarhunaaras Venus synnytti 2 pentua. Toinen pennuista menehtyi 10 päivän ikäisenä, mutta toinen kasvaa ja voi hyvin. Pentu on saavuttanut jo 8 viikon iän ja on jo 8-kertaistanut syntymäpainonsa 500 grammasta noin 4 kiloon. Huimaan kasvuvauhtiin päästäkseen täytyy emon maidon olla todella rasvaista ja syömisen lisäksi pennun täytyy myös levätä paljon. Monesti pentu nukahtaakin emon nisä suussa kesken imemisen. Nukkumisen ja syömisen lisäksi pentu alkaa nyt myös liikkua jonkin verran; omat jalat kannattelevat jo, vaikkakin hiukan hoippuen.

Post to Twitter Post to Facebook


Majavanpoikasten elämän alkutaiva...

July 6, 2016

Hei, olemme majavanpoikasia!
Emomme sairastui vakavasti ennen kuin olimme syntyneet, joten tulimme maailmaan keisarinleikkauksella 13.5.2016.

Emo oli liian kipeä meitä hoitaakseen, eikä nyt enää tunnista meitä omiksi poikasikseen, joten olemme kasvaneet eläintenhoitajien hellässä hoidossa.
t. Markka, Liira, Loti ja Pula

Post to Twitter Post to Facebook


Hyvää jääkarhujen päivää! Ha...

February 27, 2016

Kansainvälistä jääkarhupäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 27. helmikuuta. Ranuan eläinpuiston jääkarhut Manasse ja Venus toivottavat hyvää jääkarhujen päivää ja haluavat muistuttaa siitä, miten ilmaston lämpeneminen uhkaa niiden villien sukulaisten olemassaoloa. Kierrättämällä ja lajittelemalla jätteet sekä säästämällä energiaa jokainen meistä ihmisistä voi vaikuttaa ilmaston muutokseen ja sitä kautta jääkarhujenkin elämään. Tutustu villeihin jääkarhuihin täällä .

Päivän kunniaiksi jääkarhuille on luvassa yllätyksiä ruokintanäytöksessä klo: 12.30. Ruokintanäytökset jatkuvat päivittäin hiihtomien ajan seuraavasti: klo 12.30 villisika, jääkarhu ja dhole sekä klo 14 saukko.

Polar Bears International’s International Polar Bear Day is February 27th! Ranua Wildlife Park’s Polar Bears Venus and Manassse wish you happy Polar Bears Day. Every year, this global event draws attention to the challenges polar bears face in a warming Arctic—and how we each can help. Read more here .

Post to Twitter Post to Facebook


Vesikkonaaras Adelkan elämää Ran...

February 12, 2016

Vesikko on Suomesta sukupuuttoon kuollut laji. Näitä uhanalaisia näätäeläimiä tavataan kuitenkin vielä pienissä, eristyneissä populaatioissa muutamissa paikoissa Euroopassa sekä Venäjällä ja Ukrainassa. Euroopan eläintarhojen liiton EAZA:n koordinoiman vesikkojen suojelu- ja lisäännyttämisohjelman tavoitteena on ylläpitää vesikkojen tarhakantaa ja mahdollisesti vahvistaa luonnonkantaa tarhoissa syntyneillä yksilöillä.

Vesikko on yksinelävä laji, joten uros ja naaras tapaavat toisensa vain lisääntymisaikana. Jotta Ranuan eläinpuiston vesikoiden, naaras Adelkan ja uros Veetin, yhdistäminen sujuisi mahdollisimman ongelmitta, ovat eläintenhoitajat aloittaneet valmistelut hyvissä ajoin. Adelka saa ensin rauhassa omassa aitauksessaan tutustua Veetin hajuihin. Samoin Veetille tarjotaan naaraan hajuja haisteltaviksi.

Post to Twitter Post to Facebook


Karhun talviuni

January 22, 2016

Ruskeat karhut ovat nukkuneet olkipedillään jo parisen kuukautta ja unta riittää vielä toinen mokoma. Näkevätköhän karhut unia…

Post to Twitter Post to Facebook


Majavien talvipuuhat

November 25, 2015

Ranuan eläinpuistossa asuu pieni majavaperhe: vanhemmat, sekä niiden puolen vuoden ikäinen poikanen. Usein majavat tapaa pesästään päiväunilta, sillä majavat ovat liikkeellä yleensä vasta hämärän aikaan. Mitä majavien yöllisiin puuhiin kuuluu? Sen selvittääkseen eläintenhoitajat asensivat majava-aitukselle kameroita, joiden kuvat valottavat majavien yöllistä elämää.

Post to Twitter Post to Facebook


Ranuan eläinpuiston dholelauma sai...

June 25, 2015

Ensimmäiset kolme dholea eli vuorisutta saapuivat Ranuan eläinpuistoon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja pääsivät heti seuraavana aamuna tutustumaan uuteen kotiinsa. Vuorokautta myöhemmin espanjalaisen eläintarhan dholelauman loput kolme jäsentä pääsivät perille ja lauma saattoi taas yhdistyä. Päivä päivältä uudet asukit sopeutuvat sekä uuteen ympäristöönsä, että niitä katsomaan tuleviin ihmisiin. Alkujännitys näyttääkin jo olevan haihtumassa ja lauma puuhailee omia puuhiaan. Mielipaikaksi näyttäisi olevan muodostumassa pesän katto, jonka päällä makoillen pystyy hyvin tarkkailemaan ympäristöään.

Post to Twitter Post to Facebook


Ranuan eläinpuiston uhanalaisten e...

June 24, 2015

Dhole, toiselta kutsumanimeltään vuorisusi saapui asuttamaan uutta aitausta, joka on rakennettu kevään aikana Ranuan eläinpuiston petoeläinalueelle.
Dhole, eli vuorisusi on osa Ranuan eläinpuiston uutta ”Aasian kierrosta”, joka kulkee nykyisten susiaitauksen takana. Arktinen eläinpuistoteema halutaan myös jatkossa säilyttää, mutta Aasian kierros esittelee uhanalaisia lajeja, jotka soveltuvat kylmään ilmastoon. Monesti lajien luontainen elinalue vuorisusien tapaan onkin Aasian vuoristossa.
Uusi Dhole-alueelle rakennettu kävelysilta takaa entistä paremmat mahdollisuudet myös susien näkemiseen lähietäisyydeltä.

Post to Twitter Post to Facebook