Archive for October, 2011

Karhujen syksy

Puolitoistavuotias Jehu-karhu kipaisi puuhun. Nuoret karhut ovat hyvin ketteriä, ja puuhun kiipeäminen on luonnossa monesti pelastus, kun isompi (uros-)karhu tulee vastaan. Syksyn tulo on saanut Jehun tankkaamaan talven varalle. Pullea ulkomuoto kertoo paitsi paksusta turkista, myös nahanalaisen vararavinnon hyvästä määrästä. Talviunen aikanahan karhut eivät syö useaan kuukauteen mitään, joten rasvavarastot ovat tarpeen.


Kotihiiren kolossa…

Ranuen eläinpuiston eläintalon hiirelässä käy kuhina. Useammallakin hiiriemolla on poikasia. Emot näyttäisivät hoitavan poikaisia yhteisvoimin; maitobaarilla on aina kova tungos, kun “tuora emo” vaihtuu vuoroon.


Hillerihulinat

  Alfred-hillerin muutettua Hipsun ja Hillen kaveriksi, on meno terraariossa vilkastunut huomattavasti. Nuori herra kun haluaisi kovasti leikkiä tyttöjen kanssa….


Majava aamu-uinnilla

Ranuan eläinpuiston majava uimassa. Normaalisti eläinpuston majavat ovat hyvinkin tiukasti hämäräaktiivisia, mutta allasremontin jälkeen majavat ovat nauttineet uintituokioista myös päiväsaikaan. Uinnin päätteeksi majava sukeltaa tunnelia pitkin pesäänsä.


Vikkelä lumikko

Lumikot ovat vikkeliä otuksia. Uteliaisuus ja varovaisuus vuorottelevat; mehukkaat hiiren tuoksut ruokakupista houkuttelevat, mutta samalla ollaan joka hetki valmiina kipaisemaan piiloon. Pikkiriikkisenä otuksena lumikko mahtuu pieniin koloihin ja tunneleihin, joihin on hyvä piiloutua. Kunnon näätäeläinten tapaan sekin varastoi ruokaansa pahan päivän varalle.