Archive for March, 2012

4,5 kk mittarissa jääkarhupojalla

Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu emoineen viihtyy yhä kauempia aikoja ulkona. Ulkoilualue on laajentunut koko aitaukseen pennun liikkumisen ja itsevarmuuden kehityttyä. Emo valvoo kuitenkin tarkasti jälkikasvunsa jokaista liikettä ja varoittaa sitä “puhkumalla”, mikäli havaitsee jotain epäilyttävää lähistöllä. Vaikka emon maito onkin edelleen pennun pääasiallinen ravinnonlähde, maistelee se jo yhä enemmän niitä ruokia, mitä emokin syö.


Jehu-karhu sai seurakseen Ähtärin eläinpuistosta Malla-karhun

Viime keväästä asti aitaustaan yksin asuttanut kaksivuotias Jehu-karhu sai seuraa ähtäriläisestä naaraskarhusta. Malla-karhu on vuoden Jehua vanhempi ja tässä vaiheessa hieman sitä kookkampi. Kahdesta nuoresta naaraskarhusta Ähtärin karhujenhoitaja oli valinnut Ranualle rauhallisemman, turhia hötkyilemättömän karhuneidon. Jo matkalla Ähtäristä Ranualle Malla osoitti olevansa maineensa veroinen; kuljetushäkin oljilla maaten ja välitarkastuksilla omenaa syöden matka sujui paremmin kuin Lue lisaa…


Ei riemulla rajaa kun lumella antaa hanaa..

Jääkarhu on elementissään juuri lumella. Tästäkin videosta näkee kuinka jääkarhunpentu nauttii suunnattomasti ulkonaolosta keväisellä hangella.


Jääkarhunpentu nauttii äänekkäästi emonsa maidosta

Myös karhut saavat paremmin maitoa emonsa nisästä heruttamalla sitä. Heruttaminen tapahtuu ääntelemällä ja värisyttämällä emonsa nisää voimakkaasti. Kuvassa tapahtuva imetys on käynnissä jääkarhunlinnassa, johon Venus ja pentu pääsevät aina halutessaan. Myös jääkarhut tarvitsevat ruokailurauhan 🙂 Kuva on eläintenhoitajien tuottamaa.


Uutta kuvaa jääkarhunpennusta

Jääkarhunpentua on käyty innokkaasti katsomassa ja pentu on ulkoillut äitinsä kanssa useaan otteeseen päivässä. Luukkua pidetään auki ympäri vuorokauden, mutta kannattaa varata aikaa jääkarhualueelle..mikäli haluaa varmasti pennunkin nähdä! Venuksen sisko Valeska ja isäjääkarhu Manasse ovat aina yleisön nähtävillä. Myös eläinpuiston kaikki ruskeakarhut ovat heränneet talviuniltaan!


Jehu-karhu ulos kevääseen

Ranuan eläinpuiston 2-vuotiaan ruskeakarhun talviunet päättyivät tänä vuonna hieman totuttua aiemmin. Jehun isä oli päässyt ulos jo viikkoa aiemmin ja kävi poikansa pesän sivuluukulla koputtelemassa jälkikasvunsakin hereille. Pesän luukun auettua nuori karhu oli uteliaan varuillaan ja tutki tarkkaan ulkomaailmaa.   Pienen ulkoilmaan totuttelun jälkeen lumisen aitauksen tarkastus laajeni pidemmälle.   Karhun nahkaa epäilemättä kutittaa kuukausien Lue lisaa…