Archive for May, 2012

Talaisin luontoon!

Ranuan eläinpuisto hoitaa loukkaantuneita ja pulaan joutuneita luonnovaraisia eläimiä. Kevään tullen hoitolaiset vapautetaan takaisin luontoon, mikäli ne ovat tervehtyneet. Aiemmin keväällä vapautettiin edelliskesäinen nuori joutsen. Samoin kotikonnuilleen kyyditettiin pudasjärvinen viirupöllö. Viime viikolla oli kuikan ja telkän vuoro uida vapauteen. Kuikka ei ensin meinannut tajuta vapauden koittaneen, mutta kun se vihdoin sain nokan kohti järvenselkää, oli Lue lisaa…


Hoivakuutti opettelee kalastamaan

Ranuan eläinpuistolle maaliskuussa tuotu harmaahylkeen poikanen opettelee kalastamaan, jotta se pärjäisi luonnossa vapautushetken koittaessa. Samalla se saa tarpeellista uintitreeniä. Alkuun kuutti sai ravinnokseen vitaminoitua ja kalanmaksaöljyllä höystettyä kalavelliä letkulla suoraan mahaan, mutta syö nyt itse jopa 3kg kalaa päivässä. 20-kiloiseksi kasvanut kuutti viettää vielä tovin eläinpuiston hoivissa ja se vapautettaneen kesäkuun aikana.  


Jääkarhunpennun puolivuotis-pulikoinnit

Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu vietti puolivuotissynttäripäiväänsä 18. toukokuuta uima-altaassa pulikoiden. Uiminen sujuu jo hienosti ja nyt on vuorossa sukellusharjoitukset emon mallin mukaan. Pinnan alle pääseminen onkin aika kinkkistä puuhaa ja korviinkin meinaa mennä vettä…


Jääkarhunpennun ensimmäiset uimaharjoitukset

Lumi on sulamassa ja jääkarhuaitauksen allas täyttyy vähitellen vedestä. Jääkarhunpentu on saanut ensikosketukset veteen ja lyhyitä uimaharjoituksia on tehty hyisen kylmässä altaassa jäiden seassa. Aikuisten jääkarhujen kerrotaan uivan jopa usean sadan kilometrin matkoja luonnossa.


Jääkarhunpentu täyttää 0,5 vuotta!

Santa Television rakensi koosteen jääkarhunpennun ensimmäisestä 6 kk:desta. Pentu täyttää 18. toukokuuta 0,5 vuotta! Videota näytettiin Oulun ja Helsingin lapsimessuilla ja se sai paljon lapsiperheiden lämpimiä katseita ja moni hämmästeli, että voiko mitään noin ihanaa ja suloista olla olemassa!