Archive for July, 2012

Kisatunnelmaa Ranualla..

Olympialaiset lähestyvät ja kisatunnelma nousee myös Ranualla..


Kontioihin leimautunut metsähanhi

Leimautumien tarkoittaa eläinmaailmassa sitä, että pian syntymänsä jälkeen eläinlapsi oppii pitämään oman lajinsa edustajana ensimmäistä näkemäänsä sopivan kokoista, liikkuvaa kohdetta. Yleensä tämä on linnunpoikasten kohdalla oma emo. Joskus kuitenkin käy niin, että syystä tai toisesta kohde onkin jokin muu asia, kuten tässä tapauksessa ihmisen mustat kumisaappaat. Lemmenjoella matkailuyritys alkoi saada ilmoituksia parkkipaikalla ihmisiä seurailevasta hanhenpoikasesta. Lue lisaa…


Tuhkimon kukkaro

Aina silloin tällöin asiakkailta tippuu jotakin eläinaitauksiin, joka ei ole toivottavaa koska ne voivat olla vaaraksi eläimille. Tällä kertaa jääkarhupentu oli löytänyt kukkaron, joka pentua tuntui todella kiinnostavan. Ken lie tämä Tuhkimo, jonka käteen tämä kukkaro sopii.. pentua tuoksut tuntuivat todella miellyttävän..


Telkkälapset kotihoidossa

Telkänpoikasten emo jäi rekan alle Ranuan ja Rovaniemen välisellä tisellä. Onneksi vastaantullut rekkamies huomasi tapauksen ja poimi orvoiksi jääneet telkkälapset autoonsa, sekä toimitti ne hoitoon Ranuan eläinpuistoon. Linnunpojat viettivät ensi päivänsä eläintenhoitajan pesuhuoneen lattialla, jossa lattialämmitys piti ne lämpiminä. Kuvasi Sanna E.


Lapsi on terve kun se leikkii..

  Sanonta “lapsi on terve kun se leikkii”pätee myös eläimiin. Jääkarhunpentu opettelee saalistusta leikin kautta. Oheisessa videossa kiinnostavin lelu on keppi, jota pentu heittelee veteen ja jonka päälle se hetken päästä aina väijymällä hyökkää ja puistelee sitä aivan kuten jääkarhu puistelee saalistaan.