Kotieläinpiha avautuu

Ranuan eläinpuiston kotieläinpiha on herännyt talvilevoltaan ja saanut taas reilun kymmenen kotieläinlajin edustajat kesänviettoon. Koskapa eläinpuistojen tehtävä on osaltaan huolehtia uhanalaisista, on kotieläimissäkin keskitytty harvalukuisiin maatiaisrotuihin. Kotieläinpihalla voit tavata mm. suomenhevosen,  suomenlampaista harvinaisimman “kainuun harmaksen”, suomenvuohen ja kotimaisista maatiaskanoista “hämeen mustan” sekä suomalaisista nautaroduista harvalukuisimmat Pohjois-ja Itä-Suomen karjojen edustajat (“lapinlehmä” ja “kyyttö”). Lisäksi esillä on possuja, aaseja, kalkkunoita, ankkoja sekä kaneja ja marsuja. Kotieläinpihalla pääsee myös ratsastamaan aasilla tai suomenhevosella.

 

 

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!