Oravanpoikanen

Pieni oravanpoikanen toimitettiin orpona eläinpuistolle hoitoon. Nyt se asustaa eläintenhoitajan luona saaden pienen maitoannoksensa useita kertoja päivässä. Pikku-kurren hampaat ovat jo kehittymässä ja se maistelee jo kiinteääkin ruokaa. Oravainen palautetaan luontoon reilun parin kuukauden ikäisenä, kunhan sen hampaat ovat täysin kehittyneet, jolloin se pärjää luonnonantimilla.

Ranuan eläinpuistossa hoidetaan loukkaantuneita ja orpoja luonnonvaraisia eläimiä (ns. hoivaeläimet). Varsinkin alkukesästä metsissa ja pihoilla näkyy usein yksinäisiä lintujen ja nisäkkäiden poikasia. Nämä ovat kuintenkin aniharvoin todella “orpoja”, eivätkä siis kaipaa ihmisiltä hoitoa, vaan omaa rauhaa! Esimerkiksi jänisemo käy imettämässä eri paikkoihin jättämiään poikasia vain yöllä, joten pienet jänislapset pitää jättää rauhaan, eikä koskea niihin. Samoin maassa tai puun oksalla yksin tavattu variksen tai pöllön poikanen on emojensa hoidossa; ne poistuvat pesästään ennen lentokykyä ja emot ruokkivat niitä kyllä, jos ihminen ei häiritse.

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!