Saukkosisarusten seikkailu

Pudasjärvi, marraskuu 2010: koleana marraskuun päivänä metsämiehet löysivät kaksi saukonpentua maantien varrelta. Emoa ei näkynyt missään, vastasataneella lumella oli vain pikkusaukkojen jälkiä. Löydön tehneet  palasivat seuraavana päivänä pentuja katsomaan, ja tapasivat ne sijoillaan itkemässä. Tuntemattomasta syystä emo oli hukassa. Painoa alle kolmekuisilla, kylmettyneillä pennuilla oli puolentoista kilon verran. Talvesta saukot eivät olisi omin nokkinensa selvytyneet, joten ne otettiin hoitoon Ranuan eläinpuistoon.

Ranuan eläinpuisto, talvi 2010-2011:  Talvi vierähti kalaa, hiiriä ja tipuja syöden. Veijarit ovatkin eläinpuiston hoivissa kasvaneet kovasti naaraan painaessa nyt yli 5 kiloa ja uroksen ollessa liki 7 -kiloinen. Kevään kuluessa on totuteltu isompiin uimavesiin sekä elävän kalan pyyntiin, joten saukkonuorukaiset ovat valmiita suureen maailmaan.

Pudasjärvi 29.6.2011: Viimeinkin on saukkosisarusten aika palata takaisin kotivesistöönsä Pudasjärvelle.

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!