Ranuan eläinpuiston majaville vauv...

Ranuan eläinpuiston majavapariskunnalle on syntynyt sunnuntaina perheenlisäystä. Pieni lattahäntä on ähtäriläisen emonsa ja luxemburgilaisen isänsä esikoinen

Majavien kiima-aika on talvella ja ne parittelevat vedessä. Kantoaika on noin 3,5 kuukautta. Poikasia majavilla on tavallisesti 1-4, mutta amerikanmajava voi pyöräyttää jopa 8 poikasta kerralla. Majavat elävät perhekunnittain, jotka muodostuvat vanhemmista ja tavallisesti kahden, tai jopa kolmen eri vuoden poikasista. Näin ollen  syntynyt majava saa viettää synnyinpaikassaan ainakin seuraavat pari vuotta.

Majavat hoitavat pentuansa yhdessä. Emo hoitaa ruokkimisen ja uros kuljettaa pesään ravintoa pesän ulkopuolelta. Sisäänkäynti pesään tapahtuu vedenalaista tunnelia pitkin, myös Ranuan eläinpuiston pesä jäljittelee luonnonmukaista sisäänkäyntiä. Majavat ovat yöaktiivisia eläimiä, mutta urosmajavan voi nyt nähdä myös päiväaikaan kuljettamassa ravintoa pesään.

Vastasyntyneelle ja sen emoille halutaan taata perherauha, joten majavien sisäpesä on suljettu yleisöltä joksikin aikaa.

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!