Pöllöjä, pöllöjä

Kesä on jo pitkällä ja tämänkesäiset pöllönuoret kasvavat huimaa vauhtia. Parilla pöllöllä hautominen ei tuottanut tulosta; lapinpöllö sekä lehtopöllö jättivät hautomisen kesken. Tarkastuksessa ilmeni ainakin osan munista olleen hedelmöittymättömiä. Tunturipöllö sen sijaan yllätti iloisesti ja  munista kuoriutui kesäkuun lopulla kaksi poikasta. Toinen valitettavasti menehtyi, mutta toinen on jo muutamassa viikossa muuttunut vaaleasta nyrkin kokoisesta rääpäleestä harmaaksi höyhenpalloksi.

Tunturipöllön poikasen harmaa väritys on erinomainen suojaväri tunturikivikossa, tunturipöllöjen luontaisessa elinympäristössä. Taustalla pöllöemot huutelevat varoituksia.

 

Viirupöllön poikaset ovat jo 10-viikkoisia. Ne erottaa emoista resuisemmasta höyhenpeitteestä. Viirupöllön poikaset oppivat lentämään parin kuukauden ikäisenä.

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!