Nimikilpailu päätökseen

 

Ranuan eläinpuiston Pöllölasten nimikilpailu on saatu päätökseen.

Kevät auringon jo lämmittäessä syntyivät ensimmäiset pöllönpojat Ranualle ja tänä kesänä onnistuja pöllölaaksossa olikin jo monia. Viirupöllöt ehtivät ensimmäisenä muninnassa ja Hiiripöllöt seurasivat heti perässä. Viirupöllön poikasista toinen todettiin urokseksi ja toinen naaraaksi. Hiiripölleille taas syntyi pöllöprinssin lisäksi myös pöllöprinsessa.  Myöhemmin muninnassa onnistuivat myös tunturipöllöt. Liekö aitauksien ulkopuolella tänä vuonna ollut suuri myyräkanta vaikuttanut positiivisesti myös Ranuan eläinpuiston pöllöihin.

Kesäkuun alussa S-etupäivät Ranualla käynnistivät eläinten nimikilpailun, jossa tehtävänä oli antaa viirupöllön ja hiiripöllön kaksosille nimet.  Vastauksia eläinten nimikilpailussa saatiin 1 500 ja kaikkien vastanneiden kesken arvottiin Arinan ja Rovaniemen alueen S-etukohteiden palkintoja.

Eläintenhoitajien nimiraati valitsi parhaiksi ehdotukseksi Veikka Huuskosen tekemän ehdotuksen, jossa viirupöllöjen nimiksi tulivat Rouva Huu ja Herra Huu. Hiiripöllöt taas nimettiin Urhoksi ja Kalevaksi.

Nimikilpailussa palkittiin seuraavat henkilöt:

Yöpymislahjakortti Sokos Hotels                          Veikka Huuskonen, Juornaankylä

Arinan lahjakortti                                                          Samu Silenius, Muhos

Rosson lahjakortti                                                         Atte Kuhalampi, Kurejoki

Silmäaseman lahjakortti                                             Ritva Haataja, Kajaani

Arktikumin lahjakortti                                                 Esa Kollakinen, Pirkkala

Ranuan eläinpuiston lahjakortti                             Hilla Kinnunen, Tampere

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!