Kontioihin leimautunut metsähanhi

Leimautumien tarkoittaa eläinmaailmassa sitä, että pian syntymänsä jälkeen eläinlapsi oppii pitämään oman lajinsa edustajana ensimmäistä näkemäänsä sopivan kokoista, liikkuvaa kohdetta. Yleensä tämä on linnunpoikasten kohdalla oma emo. Joskus kuitenkin käy niin, että syystä tai toisesta kohde onkin jokin muu asia, kuten tässä tapauksessa ihmisen mustat kumisaappaat. Lemmenjoella matkailuyritys alkoi saada ilmoituksia parkkipaikalla ihmisiä seurailevasta hanhenpoikasesta. Yrittäjät yrittivät etsia lähiseuduilta lintupoikuetta, tuloksetta (ja vaikka poikue olisi löytynytkin, voi olla että poikanen oli jo liiaksi ihmiseen leimautunut, eikä olisi lähtenyt enää emoaa seuraamaan).

 

Viksuksi nimetty metsähanhen poikanen toimitettiin hoitoon Ranuan eläinpuistoon viikon-parin ikäisenä kesäkuun lopussa.  Viikko tulonsa jälkeen hanhi on jo oppinut talon tavoille…

 

Pari viikkoa edellisen videon jälkeen kuvattu elävä kuva kertoo Viksun kasvaneen kovasti ja poikasuntuvakin alkaa jo vaihtua höyheniksi ja suliksi.

 

Kun syö hyvin, huolehtii siisteydestään ja ottaa tirsat tarpeen tullen, kasvaa nopeasti isoksi hanheksi… (terveiset Lemmenjoelle!)

 

Post to Twitter Post to Facebook


Write a comment

You need to login to post comments!