Jääkarhupennulle nimeksi RANZO / ...

 Suomessa ainutlaatuiselle jääkarhupennulle valikoitui nimeksi Ranzo henkilökunnan raadin hyvin vaikean karsinnan tuloksena. Nimen haluttiin jollakin tapaa muistuttavan pennun syntymäpaikasta (Ranuan eläinpuisto, l. Ranua Zoo) ja sen piti samalla olla kansainvälisestikin ”taipuisa”. Ranzo on myös nimenä mukavan kuuloinen, hieman rosoinen, mutta samalla pehmeä. Ranua- ja Zoo-  sanoilla leikitteleviä ehdotuksia tuli yli 60, joista voittanutta nimeä oli ehdottanut 31 henkilöä. Pääpalkinnon saaja jouduttiin siten arpomaan. Anne Hamari Utajärveltä oli arvonnssa onnekkain, joten häntä perheineen odottaa nyt luvattu palkintoviikonloppu Ranuan eläinpuiston uudessa Gulo gulo –lomakylässä, sekä tietysti tutustuminen jääkarhujen arkeen eläinpuiston puolella.

As the result of the very careful and difficult elimination of the suggestions done by the jury consisting of the Ranua Wildlife Park personnel, the name Ranzo was elected as the name for the very unique polar bear cub in Finland. The jury wanted the name to be suggestive of the birth-place of the cub, (the Wildlife Park of Ranua, Ranua Zoo) and, at the same time, the name needed to be internationally ”easy” as well. Ranzo, also sounds pleasantly in the ear; is slightly rough, and at the same time soft. People giving suggestions playing with the names of Ranua and Zoo were over 60, of which 31 suggested the winner Ranzo. And, for this reason, we were obliged to select the winner of the first prize by drawing lots. Anne Hamari from Utajärvi was favored by fortune, and she will be receiving the first prize of family week-end in the new Holiday Village Gulo Gulo at the Ranua Wildlife Park, and, of course, the prize includes getting acquainted with the daily life of polar bears at the Park.

 

Post to Twitter Post to Facebook