Ranzon syntymäpäivät

Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu täytti eilen 1 vuotta.  Ranzo juhli synttäreitään yhdessä Venus-emonsa kanssa. Syntymäpäivälahjaksi Ranzo sai lohta, joka jääkarhuille erityisesti  maistuu. Välillä on mukava kisata äitin kanssa. Videolla Ranzo ja Venus koittavat kuinka pipo kestää pientä kisailua.

Normaalisti yksivuotissynttäreillä juhlitaan “pienikokoista” sankaria, mutta Ranualla tilanne on toinen!

Jääkarhunmaailmassa urospentu kasvaa kovaa vauhtia jo ensimäisen elinvuotensa aikana. Ranzon painon arvioidaan tällä hetkellä olevan jo 100 kiloa. Äitinsä rinnalla Ranzo näyttää isolta pojalta ja parin seuraavan vuoden aikana Ranzo ohittaa koossa Venus-ätinsä.

Täysikasvuisena urosjääkarhu voi painaa jopa  800 kiloa!  Jääkarhu tunnetaan nisäkäsmaailiman suurikokoisimpana nisäkäspetona.  Luonnossa jääkarhun pennut eroavat emostaan parin  elinvuoden jälkeen ja liikkuvat sen jälkeen  yksin.

Post to Twitter Post to Facebook