Punanuttuinen joulukuun vieras

Rovaniemen keskustasta joulukuun alussa löydetty taviokuurna vietti parin viikon toipumisloman Ranuan eläinpuistolla. Ilmeisesti törmäyksen vuoksi lintu oli lentokyvytön, mutta piristyi nopeasti ja söi suurella mielihalulla lempiherkkuaan pihlajanmarjoja. Oikeastaan taviokuurna ei syö itse marjaa, vaan sen sisällä olevan siemenen ja sylkee sitten marjan nokanpielestä lattialle.

Taviokuurnat monien muiden marjansyöjien tavoin vaeltavat talveksi etelämmäksi marjojen perässä. Koskapa Rovaniemellä edelleen löytyi paljon marjallisia pihlajia ja taviokuurnista on saatu jatkuvasti havaintoja, voitiin lintu palauttaa rengastettuna lähelle löytöpaikkaansa. Muutamien minuuttien automatkasta toipumisen jälkeen marjat maistuivat pikku punanutulle.

Post to Twitter Post to Facebook