Nuorten joutsenten paluu luontoon

Kesällä Ranuan eläinpuistolle toimitettiin hoitoon orpoja joutsenenpoikasia. Onneksi untuvikkoja oli useampia, joten nuoret joutsenet oppivat olemaan “joutseniksi”, eivätkä leimaantuneet niitä hoitaviin ihmisiin. Syksyn tullen oli aika vapauttaa aikuisen mittoihin kasvaneet joutsennuorukaiset luontoon. Kotona Ranualla olivat järvet jo alkaneet jäätyä ja monet lajikumppanit jo suunnanneet kohti etelää. Vapautuspaikaksi valittiinkin matala merenlahti pääkaupunkiseudulla, jossa joutsenilla olisi hyvin aikaa harjoittaa lentolihaksiaan ennen meren jäätymistä ja matkaa etelämmäksi muiden villijoutsenten mukana.

Kuljetuslaatikosta päästyään ihmettelivät joutsenet muuttuneita maisemia ja verryttelivät matkasta kankeita koipiaan. Veteen meneminen vaati hieman rohkaisua, mutta kun ensimmäinen molskahti aalloille, seurasivat toiset heti perässä. Pienen uiskenteluhetken jälkeen alkoivat nuoret joutsenet jo verrytellä siipiäänkin ja nousivat sitten komeasti lentoon.

Post to Twitter Post to Facebook