Ranzo-jääkarhu aloitti matkansa k...

2,5-vuotias Ranuan eläinpuiston ylpeydenaihe jääkarhupoika Ranzo aloitti tänään matkan kohti Itävaltaa ja Wienin eläintarhaa. Wienissä Ranzoa odottaa upouusi jääkarhuaitaus ja saapa se vielä nuoren naarasjääkarhun seurakseen.

Aivan yksinkertaista ei jääkarhun kuljettaminen ole, vaan asialla täytyy olla villieläinkuljetuksen ammattilainen, joka tällä kertaa löytyi Saksasta. Ennen kuin matka voi alkaa, täytyy iso eläin saada turvallisesti kuljetuslaatikkoon. Ranzo piti siis ensin nukuttaa, jonka jälkeen se siirrettiin pressun päällä monen miehen voimin kohti kuljetuautoa. Välillä se sai nahkansa alle mikrosirun, josta se myöhemmin voidaan tunnistaa, sekä loishäätölääkkeen pistoksena.Kun muhkea 300-kiloinen jääkarhu oli vihdoin kuljetuslaatikossaan, pisti eläinlääkäri sille vielä herätysaineen. Kuljetuslaatikon luukku suljettiin ja varmistettiin sen kiinnipysyminen pultein. Kun Ranzo oli vironnut nukutuksestaan saattoi matka kohti uutta kotia alkaa.

Post to Twitter Post to Facebook