4H-leiriläiset askartelivat eläim...

Ranuan eläinpuiston ja 4H-kerhon yhteisellä Luonto ja eläimet -leirillä askarreltiin eläimille virikkeitä. Luonnossa petoeläinten aika kuluu usein ruuan etsimiseen ja saalistamiseen. Koska eläinpuistossa eläintenhoitajat antavat ruuan, voi eläimillä olla välillä tylsää. Kaikenlaisilla ruokaan liittyvillä leluilla puuhatessaan eläinten aika kuluu mukavammin, kun ne joutuvat tekemään vähän töitä makupalan saadakseen.

4H-kerholaiset tekivät mm. hunajapölkkyjä, joita annettiin jääkarhuille ja ruskeille karhuille. Jääkarhu-uros Manasse ei oikein käyttäytynyt herrasmiehen tavoin, vai mitä tuumaat seuraavasta videosta:

Ruskeakarhujen pölkyissä oli hunajan lisäksi mustikoita, nam!

Ahmaperhe sai aarresäkkejä. Säkkeihin laitettiin olkien lisäksi lampaan papanoita ihmeteltäväksi, sekä kanankauloja ruuaksi. Säkit olivat ahmojen mielstä alkuun tosi pelottavia, mutta viimein ahmanaaras Batsi uskaltautui tutustumaan aarrepussin sisältöön…

Myös pienemmät pedot saivat omat herkkunsa.Vesikolle ja minkille tehtiin kala-kana -jäätelöä. Veeti-vesikolla olikin ongelma ratkaistavana, miten jäätelön herkkuineen saisi vietyä pesään.

Post to Twitter Post to Facebook