Jääkarhunpennut jo 2 viikon ikäi...

Ranuan eläinpuiston jääkarhunaaras Venus synnytti kaksi viikkoa sitten kaksi kovasti odotettua pentua. Kasvua tapahtuu koko ajan ja pennut vankistuvat päivä päivältä. Varttuessaan pennut pystyvät imemään emon rasvaista maitoa yhä enemmän kerrallaan, joten ne pysyvät kylläisinä pidempään. Tämän voi havaita siitä, että pesässä on nyt hiljaisempaa, kuin ensimmäisen viikon aikana. Venus on ominut huolehtivan emon roolin esimerkillisesti ja se aiheuttaakin jo hieman ongelmia, sillä kovasti näköhavaintoja pennuista odottavat hoitajat eivät pitkiin aikoihin näe vilaustakaan emon karvaisten etujalkojen suojissa majailevista pikku nalleista. Lisäksi tekniikka – tai oikeastaan sen toimimattomuus, aiheuttaa harmaita hiuksia eläinpuiston väelle; välillä kuvayhteys pesään katkeaa ja silloin jääkarhuperheen seuranta on mikrofoneista kuultavan äänen varassa.

Videolla Venus-emon kainalossa vilahtaa pieni valkoinen pentu mönkimässä emon nisälle. Pennun kuononpää erottuu

Post to Twitter Post to Facebook