Pole to Pole- ilmastokampanja alkaa...

Pole to Pole (= navalta navalle) on kampanja, jossa Euroopan eläintarhat yhdessä haluavat toimia napa-alueiden ainutlaatuisen luonnon puolesta. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio napa-alueiden luonnon herkkyyteen ja sen alttiuteen ympäristönmuutoksille, joista yhtenä merkittävimmistä on ilmaston lämpeneminen. Napa-alueiden näkyvimpien lajien – jääkarhujen ja pingviinien lisäksi koko pohjoisten alueiden luonto on vaarassa. Ilmaston lämpeneminen johtuu ilmakehän kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin (CO2), määrän kasvusta.

Kasvihuonepäästöjen lisääntyminen on seurausta meidän ihmisten yhä lisääntyvästä energian- ja materiankulutuksesta. Me ihmiset voimme myös muuttaa kehityksen suuntaa. Valtiot sopivat ilmastokokouksissa isoista asioista, mutta jokainen ihminen voi myös omalta kohdaltaan miettiä, miten omilla valinnoilla voi olla mukana hidastamassa ilmaston lämpenemistä; esimerkiksi sammuttamalla tarpeettomat valot, irrottamalla laturin johdon pistorasiasta latauksen jälkeen, käyttämällä joukkoliikennettä, suosimalla uusiokäyttöä ja kierrättämällä.

Pienillä teoilla on suuri vaikutus, kun toimimme yhdessä.

Join us in Pole to Pole -campaign! This campaign is about the two Poles; the wonderfully varied species living there and the threats they face. A campaign focusing on EVERYONE and how small changes in our behaviour can help saving polar species.

Post to Twitter Post to Facebook