Palle-Jooseppi pääsi ensimmäisen...

Ranuan eläinpuiston ruskeakarhu Palle-Jooseppi heräsi ruskeakarhuista ensimmäisenä talviuniltaan. Marraskuun puolessa välissä alkanut talviuni päättyi viime vuoden tapaan helmikuun puolen välin tienoilla, mutta yleisimmin Ranuan eläinpuiston karhut ovat heräilleet maaliskuun alussa
Palle-Jooseppi on totutusti ollut ensimmäinen herääjä ja Malla ja sen viime vuoden pentu Jemma jatkavat talviunta vielä omissa pesissänsä.

Palle-Jooseppi, one of our brown bears, decided that winter is over as he woke up from his hibernation.

Palle-Jooseppi started his hibernation mid-November and just like last year he slowly started to wake-up mid-February. However it is more common for the bears of Ranua Wildlife Park to hibernate until the beginning of March.

Palle-Jooseppi has traditionally been the first one to come out of hibernation while Malla and Jemma (the cub that was born last year) continue to hibernate for a bit longer in their own den. This year is no exception.

Post to Twitter Post to Facebook