Vesikkonaaras Adelkan elämää Ran...

Vesikko on Suomesta sukupuuttoon kuollut laji. Näitä uhanalaisia näätäeläimiä tavataan kuitenkin vielä pienissä, eristyneissä populaatioissa muutamissa paikoissa Euroopassa sekä Venäjällä ja Ukrainassa. Euroopan eläintarhojen liiton EAZA:n koordinoiman vesikkojen suojelu- ja lisäännyttämisohjelman tavoitteena on ylläpitää vesikkojen tarhakantaa ja mahdollisesti vahvistaa luonnonkantaa tarhoissa syntyneillä yksilöillä.

Vesikko on yksinelävä laji, joten uros ja naaras tapaavat toisensa vain lisääntymisaikana. Jotta Ranuan eläinpuiston vesikoiden, naaras Adelkan ja uros Veetin, yhdistäminen sujuisi mahdollisimman ongelmitta, ovat eläintenhoitajat aloittaneet valmistelut hyvissä ajoin. Adelka saa ensin rauhassa omassa aitauksessaan tutustua Veetin hajuihin. Samoin Veetille tarjotaan naaraan hajuja haisteltaviksi.

Post to Twitter Post to Facebook