Ranuan metsäpeurat mukana luontoon...

Ranuan eläinpuiston metsäpeurat ovat mukana Metsähallituksen koordinoimassa EU:n MetsäpeuraLife -hankkeessa. Videolla näkyvät vasat ovat avainyksilöitä, kun metsäpeura palautetaan takaisin alkuperäisille asuinsijoilleen.

Metsäpeura kuoli Suomesta aikanaan sukupuuttoon liiallisen pyynnin myötä 1910-luvun lopulla. Laji kuitenkin palasi itärajan takaa Kainuuseen sodan jälkeen 1950-luvulla. Tästä kannasta yli 30 vuotta sitten Suomenselän keskiosiin tehty palautusistutus onnistui yli odotusten, ja sinne on muodostunut suhteellisen vahva metsäpeurakanta.

Palautusistutukset ovat näkyvin työ myös tässä uudessa metsäpeurahankkeessa. Tällä kertaa kohdealueena on eteläinen Suomenselkä. Metsäpeuroja siirretään ensin luonnosta ja eläintarhoista palautusalueille rakennettaviin aitauksiin. Etelä-Pohjanmaalla Lauhanvuoren kansallispuiston ja Pirkanmaalla Seitsemisen kansallispuiston tuntumaan suunnitellaan siirrettävän 10–15 peuraa.

Post to Twitter Post to Facebook